Součástí zámeckého areálu Chyše je bývalý panský pivovar, v němž byla po 74 letech v roce 2006 obnovena výroba zámeckého piva. A dá se tu nejen pít (výborné) pivo, ale také posedět a najíst ve stylové restauraci.
Pivovar, o který původně noví majitelé zámku ani nestáli. A který dnes svou produkcí a finančním výsledkem provoz zámku drží nad vodou. A jehož pivo je vskutku výborné a jeho vlastnosti vyjadřuje prohlášení jedné kolegyně: „Když jsem flašku dávala tátovi, rozsvítil se jak žárovka…“
Dalo by se hodně napsat o samotném pivovaru a jeho prohlídce s panem majitelem, o plánech na rekonstrukci jedné z původních budov z 15. století a zpřístupnění pivovarských sklepů, o degustaci při exkurzi v pivovaru. To ale třeba jindy. Teď jde o jídlo, nabízené v prostorách bývalé sladovny, v sousedství nové varny. K tomu stačí stručné vyjádření – bez chyby. K tomu místní pivo nebo pivovarskou limonádu a člověk začne uvažovat, jak se sem zas někdy vrátit…